Apua ja tukea nuorelle, sähköiset palvelut

Luotettavia ja laadukkaita nuorille suunnattuja sähköisiä palveluja eri aiheista:

Väestöliiton Nuorten nettisivut

Väestöliiton Nuorten nettisivujen tehtävänä on toimia alle 20-vuotiaiden nuorten tukena seksuaalisuuteen liittyvissä asioissa. Löydät sivuilta tietoa ja verkkopalveluja, joiden avulla voit selvitellä mieltäsi askarruttavia seksuaaliterveyteen liittyvää asioita.

Sivuilla kerrotaan muun muassa murrosikään liittyvistä muutoksista, seksistä, itsetunnosta ja ihmissuhteista, mielen hyvinvoinnista, seurustelusta, kiusaamisesta, seksuaalisesta identiteetistä ja sukupuolesta, turvallisuudesta Internetissä ja sosiaalisessa mediassa. Voit varata ajan nettivastaanotolle, chatata tai soittaa palvelevaan puhelimeen.

Lue lisää

Sekaisin-chat

Sekasin-chatissä voi keskustella mistä tahansa mieltä askarruttavista kysymyksistä tai aiheista nimettömänä ja luottamuksellisesti. Chatissa päivystävät mielenterveyden ammattilaiset sekä koulutetut vapaaehtoiset. Päivystäjät kuuntelevat ja tukevat sekä neuvovat tarvittaessa eteenpäin. (Palvelu pahoittelee pitkiä odotusaikoja chatin ruuhkautuessa erityisesti iltaisin.). Sekasin Discord-serveri on Suomen Mielenterveysseuran koordinoima hanke, jonka keskiössä ovat yhteisöllisyys ja yksinäisyyden vähentäminen.

Lue lisää

MLL:n Nuortennetti

MLL:n Nuortennetti on nuorille suunnattu sivusto jota ovat tekemässä myös nuoret itse. Sivustolla on tietoa muun muassa seksuaalisuudesta ja seurustelusta, mielenterveydestä, kiusaamisesta ja päihteistä. Nuortennetin esimoderoitu keskustelupalsta tarjoaa vertaistukea nuorelle ja kirjepalvelun kautta nuori voi olla yhteydessä luotettavaan aikuiseen. Maksuton Lasten ja nuorten puhelin päivystää vuoden jokaisena päivänä ja siihen voi ottaa yhteyttä missä tahansa asiassa. Lisäksi nuoret voivat keskustella aikuisen kanssa Nuortennetin chatissä sen aukioloaikoina.

Lue lisää

Verkkonuorisotalo Netari

Netari on Suomen ainoa verkkonuorisotalo. Netari on auki joka viikko maanantaista torstaihin. Netarissa voi tavata ohjaajia ja muita nuoria Habbo-illoissa, katsoa pelistreamauksia ja jutella samalla chatissa vaikka peleistä ja pelaamiseen liittyvistä asioista. Netarissa voi jutella nuorisotyöntekijöiden ja vapaaehtoisten luotettavien aikuisten kanssa, kysyä kysymyksiä ja saada vastauksia Help.somessa, saada ohjausta ja neuvontaa työ- ja koulutusasioissa. Lueskella blogia, tsekata videoita ja paljon muuta.

Lue lisää

Terveyskylän Nuorten mielenterveystalo

Monipuolinen kokonaisuus nuorten mielenterveysasioista. Palvelussa on muun muassa paljon tietoa mielenterveyden vahvistamisesta ja ongelmista, omahoito-ohjelmia, itsearviointia ja opastusta siihen, mistä saa apua ja tukea.

Lue lisää

Terveyskylän Nuortentalo

Nuoruuteen liittyy muutoksia ja vaiheita, joihin pitkäaikaissairaus voi tuoda lisää haasteita. Täältä löydät tietoa hoidon siirtymisestä aikuispuolelle, tukea omahoitoon sekä videoita ja tarinoita muilta nuorilta − siis vertaistukea. Talosta löytyy tietoa myös opiskelemaan tai töihin hakemisesta, asumisesta ja nuorille suunnatuista palveluista. Lisäksi talossa on sairauskohtaista tietoa muun muassa seksuaalisuudesta, päihteistä ja ehkäisystä.

Lue lisää

Terveyskylä (Lastentalo, Allergia- ja astmatalo, Vatsatalo jne.)

Nuorten mielenterveystalo ja Nuortentalo ovat osa Terveyskylää. Terveyskylä on asiantuntijoiden yhdessä potilaiden kanssa kehittämä erikoissairaanhoidon verkkopalvelu. Se tarjoaa tietoa ja tukea kaikille, hoitoa potilaille ja työkaluja ammattilaisille. Palvelun sisällä toimii virtuaalitaloja eri elämäntilanteisiin ja oireisiin. Nuorten mielenterveystalon lisäksi tarjolla on esimerkiksi Lastentalo ja sairauksiin liittyviä omia taloja kuten Allergia- ja astmatalo, Ihotautitalo, Diabetestalo, Vatsatalo ja monia muita.

Lue lisää

Seta

Seta kertoo sivuillaan: Suomessa neuvontaa ja tukea liittyen seksuaaliseen suuntautumiseen, sukupuoleen, sateenkaariperheisiin ja suhteiden moninaisuuteen sekä syrjintätapauksissa tarjoavat sekä Setan jäsenjärjestöt, muut kansalaisjärjestöt sekä julkinen sektori. Näille sivuille on koottu kaikki sateenkaari-ihmisille ja heidän läheisilleen suunnatut tuki- ja neuvontapalvelut, vertaistoiminta ja verkkopalvelut. Nuoristotoimikunnalla on oma osionsa.

Lue lisää

Rikosuhripäivystys, Nuorten sivut

Rikosuhripäivystyksellä on oma sivusto nuorille. Apua on tarjolla nuorelle rikoksen uhrille ja neuvoja siihen, kuinka voi auttaa ystävää. Aiheina muun muassa koulukiusaaminen ja seurusteluväkivalta sekä netin turvaohjeet. Riku antaa tietoa siitä, mikä on rikos, milloin kannattaa hakea apua ja mistä apua saa.

Lue lisää

Nuorten Exit

Nuorten Exit tukee nuoria kaikissa omiin rajoihin, seurusteluun, seksuaaliseen kaltoinkohteluun ja vastikkeelliseen seksiin liittyvissä tilanteissa. Tuki on kuuntelemista, neuvontaa, palveluohjausta – mitä sitten sinä tarvitsetkin. Chatissä vastaavat sosiaali- ja terveysalan koulutuksen saaneet työntekijät, jotka ovat saaneet koulutusta seksuaalisesta kaltoinkohtelusta ja perehtyneet nuoren tukemiseen erityisesti kaltoinkohtelun kokemuksissa.

Lue lisää

Suomen Kasper (Nuorten eroauttaminen vanhempien erossa)

Kasper - Kasvatus- ja perheneuvola ry:n yhtenä toiminnan painopistealueena on nuorten eroauttaminen. Vanhempien eroon liittyviä asioita voi käydä läpi muun muassa verkkopelien avulla. Tarjolla tunnepeli ja huonepeli.

Lue lisää

Nuortenelämä.fi

Tietoa ja neuvontaa nuorille. 

 

Lue lisää

Onks tää normaalia?

Onks tää normaalia?

Useimmiten on, mutta huolien kanssa ei kannata jäädä yksin. Täältä löydät testin ja chatin, jotka auttavat sinua elämän huolissa. 

Lue lisää

Varjomaailma

Pohdituttaako vanhempien liiallinen päihteidenkäyttö? Varjomaailma on A-klinikkasäätiön ylläpitämä verkkosivusto nuorille, jotka kokevat haittoja vanhemman tai läheisen haitallisesta päihteidenkäytöstä. Varjomaailmassa on mahdollisuus kysyä neuvoa luotettavalta aikuiselta, varata ajan omaan chattiin ammattilaisen kanssa, osallistua ryhmächattiin muiden vertaisten kanssa tai suljettuun ammattilaisten ohjaamaan nuorten vertaistukiryhmään.
Mieltä painavista asioista saa puhua, et ole yksin!

Lue lisää

Poikien puhelin

Väestöliiton ylläpitämä puhelin- ja verkkopalvelu pojille ja nuorille miehille kun kaipaat luottamuksellista juttukaveria ja hyödyllistä tietoa kaikissa elämään liittyvissä pulmissa ja tilanteissa.

Puhelin päivystää arkisin klo 13-18 numerossa 0800 94884

Chat on auki ma-to klo 13-18 ja pe 13-15

Lue lisää

SINUIKSI - tuki- ja neuvontapalvelu

Nevontapalvelu, joka auttaa seksuaaliseen suuntautumiseen ja sukupuolen monimuotoisuuteen liittyvissä kysymyksissä netin ja puhelimen kautta anonyymisti.

Lue lisää

Nuortenlinkki

Nuorten oma verkkosivusto, jossa teemana mm. päihteet tai päihteettömyys, pelaaminen, netinkäyttö, masennus, kiusaaminen.

Lue lisää

Tagit: lapsi ja nuori, nuori, apua ja tukea nuorille netissä