Maahanmuuttajille tarkoitettuja palveluja Kymenlaaksossa

(Kouvola, Kotka, Hamina, Pyhtää, Virolahti, Miehikkälä)

Sinä ja perheesi voitte saada apua monenlaisiin asioihin muun muassa: viranomaisten kanssa asioiminen, terveys ja hyvinvointi, lasten hoito ja kasvatus, koulunkäynti, nuoren opiskelu tai työpaikka, vanhempien parisuhde ja erilaiset ongelmatilanteet.

Tarjolla on myös monenlaista maahanmuuttajille tarkoitettua toimintaa.

Kotkan maahanmuuttotoimisto (Kymsote)

Maahanmuuttotoimiston kautta järjestetään Kotkaan muuttaville pakolaisille ja kuntapaikan saaneille turvapaikanhakijoille vastaanottovaiheessa erityisiä kotouttamispalveluja.

Maahanmuuttotoimisto, Karhulantie 46, 48600 Kotka. P. 05 234 5870, fax. 05 234 5864

Aukioloajat: ma - to klo 8 - 15, pe klo 8 - 14.30.

Kouvolan maahanmuuttotoimisto (Kymsote)

Kouvolan maahanmuuttopalveluiden työntekijät tekevät maahanmuuttajien alkuvaiheen ohjausta ja neuvontaa sekä alle kolme vuotta Suomessa olleiden pakolaisperheiden sosiaalityötä ajanvarauksella.

Maahanmuuttopalvelut sijaitsee osoitteessa Torikatu 10, 45100 Kouvola (G-ovi). Ajanvarauksen voi tehdä jättämällä yhteystietonsa asiakasneuvontaan. Avoinna ma-pe klo 9-15.

Virkaneuvo (Kotka, Hamina, Pyhtää, Miehikkälä ja Virolahti)

Virkaneuvo palvelee ulkomailta Suomeen pysyvästi muuttaneita henkilöitä. Palvelu on suunnattu niille maahanmuuttajille, jotka ovat tulleet Suomeen työn, opiskelun tai perhesiteen perusteella tai paluumuuttajina.

Virkaneuvo auttaa henkilöitä, jotka tarvitsevat neuvoja esimerkiksi rekisteröitymiseen, oleskelulupiin, asumiseen, työntekoon tai erilaisiin etuuksiin.

Virkaneuvo palvelee Etelä-Kymenlaakson alueella eli Kotkaan, Haminaan, Pyhtäälle, Miehikkälään ja Pyhtäälle muuttaneita. Virkaneuvo palvelee myös alueen viranomaisia.

Virkaneuvo palvelee Karhulassa osoitteessa Karhulantie 46 ma - to klo 8.00 - 15.00 sekä pe klo 8.00 - 14.30. Virkaneuvo päivystää myös Kotkan Ohjaamossa joka toinen keskiviikko klo 13.00 - 17.00 ja Haminan Ohjaamossa joka tiistai klo 13.00 - 16.00.

Lisäksi Virkaneuvo ohjaa ja neuvoo puhelimitse p. 05 2345 844 tai 040 5100547 ja sähköpostitse Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
www.facebook.com/virkaneuvo/

Virkaneuvo

Sosiaaliohjaaja tukee maahanmuuttajataustaisia henkilöitä mm.kotoutumisajalta pois siirryttäessä ja siirtymävaiheissa koulutuksen ja työelämän välillä. Tukea ja ohjausta saa mm. arkielämään, lapsiin, perheeseen, toimeentuloon ja koulutukseen liittyvissä asioissa.
Sosiaaliohjaaja palvelee osoitteessa Karhulantie 46, 48600 Kotka. Päivystysajat ovat tiistaisin ja torstaisin klo 12-15, muuten ajanvarauksella. Soittoajat ovat arkisin klo 9-10, puh. puh. 040 1867511
Asiakas itse voi varata tapaamisajan tai viranomainen/työntekijä voi varata sen hänelle. Asiakkaan tukena sosiaaliohjaaja voi lähteä myös asioinnille mukaan.

Fattaluuta, Tukea hakemusten kanssa ja asioiden hoitamisessa (Kotka)

Kotkassa on koulutettu pieni ryhmä vapaaehtoisia tukihenkilöitä, jotka auttavat ilmaiseksi erilaisten hakemusten ja kaavakkeiden kanssa.
Avun tarvitsija kuten maahanmuuttaja saa tukihenkilöltä apua ja tietoa siitä, miten papereita täytetään, mihin paperit pitää lähettää tai minne pitää mennä hoitamaan asioita.
Tapaamiset järjestetään Kotkan pääkirjastossa erikseen sovittuna aikana.
Toiminnasta vastaa Kotkan kaupunki.
Haluatko apua? Haluatko auttaa? Ota yhteyttä ja kysy lisää:
Johanna Sipari, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., P. 040 7786354