Maahanmuuttajille tarkoitettuja palveluja Kymenlaaksossa

(Kouvola, Kotka, Hamina, Pyhtää, Virolahti, Miehikkälä)

Sinä ja perheesi voitte saada apua monenlaisiin asioihin muun muassa: viranomaisten kanssa asioiminen, terveys ja hyvinvointi, lasten hoito ja kasvatus, koulunkäynti, nuoren opiskelu tai työpaikka, vanhempien parisuhde ja erilaiset ongelmatilanteet.

Tarjolla on myös monenlaista maahanmuuttajille tarkoitettua toimintaa.

Kotkan maahanmuuttotoimisto (Kymsote)

Maahanmuuttotoimiston kautta järjestetään Kotkaan muuttaville pakolaisille ja kuntapaikan saaneille turvapaikanhakijoille vastaanottovaiheessa erityisiä kotouttamispalveluja.

Maahanmuuttotoimisto, Karhulantie 46, 48600 Kotka. P. 020 633 6523

Kouvolan maahanmuuttotoimisto (Kymsote)

Kouvolan maahanmuuttopalveluiden työntekijät tekevät maahanmuuttajien alkuvaiheen ohjausta ja neuvontaa sekä alle kolme vuotta Suomessa olleiden pakolaisperheiden sosiaalityötä ajanvarauksella.

Maahanmuuttopalvelut sijaitsee osoitteessa Torikatu 10, 45100 Kouvola (G-ovi). P. 020 615 8420

Maahanmuuttajien ohjaus ja neuvonta Moona (Kotka, Hamina, Pyhtää, Miehikkälä ja Virolahti)

Maahanmuuttajien ohjaus ja neuvonta MOONA  palvelee maahanmuuttoon ja kotoutumiseen liittyvissä asioissa kaikkia maahanmuuttajia riippumatta siitä, kuinka kauan he ovat olleet Suomessa tai millä perusteella he ovat Suomessa.

MOONA auttaa maahanmuuttajia kaikissa maahantuloon liittyvissä kysymyksissä:
- oleskeluluvat  (Migri)
- sosiaaliturva ja etuudet (Kela)
- työnhakijan velvollisuudet  (TE-toimisto)


MOONAsta saat tietoa myös mm.  elämästä Suomessa ja suomalaisesta yhteiskunnasta sekä  koulutusmahdollisuuksista. Voit kysellä tietoa Kotkan kaupungin palveluista, asumismahdollisuuksista ja vapaa-ajan toiminnasta.  MOONAsta voit myös pyytää apua, jos et tiedä, mihin viranomaiseen sinun täytyy ottaa yhteyttä.
Lisäksi MOONA neuvoo viranomaisia, työnantajia, järjestöjä ja muita tahoja, jotka tarvitsevat lisätietoa tai konsultaatiota maahanmuuttoon liittyvissä asioissa.
Palvelua saa puhelimitse, sähköpostitse ja MOONAn palvelupisteissä. Palvelu on maksutonta. MOONA palvelee pääsääntöisesti suomeksi, venäjäksi ja englanniksi.

Maahanmuuttajien ohjaus ja neuvonta MOONA on avoinna:
KARHULA maanantai – torstai klo 8.00 – 15.30 ja perjantai klo 8.00 -15.00 (Karhulankatu 46, Kotka)
Torstaisin klo 13.00 – 15.30 on mahdollista saada ohjausta ja neuvontaa myös arabian, kurdin (sorani ja kurmantsi), farsin, darin, turkin, hollannin ja saksan  kielellä (Karhulankatu 46)
HAMINA tiistaisin klo 13.00 – 15.30 (Vallikatu 4 (Rodnik), Hamina)
VIROLAHTI torstaisin klo 13.00 – 15.00 (Opintie 2, Virolahti)

Lisäksi Moona ohjaa ja neuvoo puhelimitse p. 040 6883657 tai 040 5100547 ja sähköpostitse Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

www.facebook.com/virkaneuvo/

https://www.kotka.fi/hyvinvointi/maahanmuuttajat/opas-maahanmuuttajille/