Nuoret

Nuorten osioon olemme koonneet paikkoja, joihin nuori voi kääntyä huolineen ja ongelmineen. Kymenlaaksossa on suuri joukko ammattilaisia ja vapaaehtoisia, jotka haluavat auttaa ja tukea. Lisäksi tarjolla on lukuisia valtakunnallisia verkkopalveluja, jotka auttavat myös chatin ja puhelinkeskustelun kautta.

Nuorten palveluihin kannattaa tutustua, vaikkei suuria murheita olisikaan. Kasvaminen ja elämän muuttuminen voivat tuoda mieleen paljon pohdittavaa. Usein aiheet ovat samoja muillakin nuorilla. Netissä on paljon hyödyllistä tietoa ja neuvoja, joten olemme koonneet luotettavia ja laadukkaita nuorille suunnattuja nettisivustoja.

Millaisia huolia ja ongelmia nuorilla voi olla?

Nuoren elämä on suurten muutosten aikaa. Omassa itsessä tapahtuu paljon henkisiä ja fyysisiä muutoksia. Koulu voi vaihtua opiskeluksi ja kaverisuhteet muuttua. Nuorta voi mietityttää seksuaalinen identiteetti, seurustelu ja oma paikka maailmassa. Nuorella voi olla huolta muun muassa omasta terveydestä, vanhempien erosta, toimeentulosta, yksinäisyydestä, kiusaamisesta tai seurusteluväkivallasta. On paljon tilanteita, joissa apu ja tuki ovat tarpeen. Älä jää yksin.

Mistä apua ja tukea saa?

Nuorella voi olla pieni huoli tai suuri elämää mullistava kriisi. Huolestasi peruskoulussa, ammattikoulussa, lukiossa tai muussa oppilaitoksessa kenelle vain aikuiselle: opettajalle, terveydenhoitajalle, koulukuraattorille tai koulupsyykkarille. Voit kertoa huolista myös terveysaseman henkilökunnalle tai vapaa-aikana nuorisotyöntekijälle tai seurakunnan työntekijälle. He osaavat auttaa tai neuvoa avun piiriin. On suuri joukko ammattilaisia ja vapaaehtoisia, jotka haluavat auttaa. Heitä on lähelläsi ja monien verkkopalveluiden kautta myös chatin tai puhelimen päässä. Ota apua vastaan. Yhteyttä voi ottaa myös silloin, kun on huolissaan perheen tilanteesta tai kaverin puolesta.

 

Tagit: nuori, apua ja tukea nuorille netissä, apua lapselle ja nuorelle, nuoret