Lahjoita vähävaraisille lapsiperheille

Kohta on se aika vuodesta, kun lapset ja lapsen mieliset unelmoivat joulusta. Hyvästä ruoasta, toivelahjasta ja yhdessäolosta. Mutta kaikille tämä ei ole itsestään selvä. Kaikki eivät uskalla unelmoida.
Tule mukaan tekemään joulu myös sellaisille perheille, jotka tänä vuonna eivät uskalla haaveilla. Tehdään heidänkin unelmistansa totta.


Kymenlaakson perhekeskus eli Kymenlaakson alueen järjestöt, seurakunnat ja hyvinvointialue keräävät tänä vuonna ensimmäistä kertaa lahjoituksia vähävaraisille lapsiperheille yhteistyössä.
Kymenlaakson perhekeskusverkoston toimijat ovat yhdessä rakentaneet koordinoidun tavan tukea paikallisia lapsiperheitä. Perinteiset keräykset (Joulupuu ja Hyvä Joulumieli) kulkevat tämän keräyksen rinnalla. Yhteistyöllä pyritään varmistamaan, että tukea tarvitsevat perheet tavoitetaan mahdollisimman laajasti ja oikeudenmukaisesti ympäri Kymenlaaksoa. Perhekeskuksen laajan verkoston ansiosta apu tavoittaa myös ne perheet, jotka eivät ole sosiaalipalveluiden piirissä.


Perhekeskuksen keräykseen tulleet lahjoitukset menevät lyhentämättöminä Kymenlaaksossa asuville lapsiperheille. Lahjoitukset toimitetaan perheille lahjakortteina, joilla perheet voivat hankkia ruokaa ja käyttötavaroita, pois lukien alkoholi- ja tupakkatuotteet. Lahjakortit toimitetaan perheille hyvissä ajoin ennen joulua, jotta perheiden ei tarvitse kantaa huolta avun saamisesta lähellä joulua.


Jouluksi tulevien lahjoitusten tulee olla perillä viimeistään Lapsen oikeuksien päivänä 20.11.2023. Tämän jälkeen tulleet lahjoitukset jaetaan lapsiperheille kolme kertaa vuodessa tarpeen mukaan.

Keräystä koordinoi Mannerheimin Lastensuojeluliiton Kaakkois-Suomen piiri ry.

Alla olevasta linkistä voit lukea lisää ja lahjoittaa.

Lahjoitukset vähävaraisille lapsiperheille Kymenlaaksossa