Täältä löydät vinkkejä arkeen

Koronavirustilanne on muuttanut monien perheiden arkea monella tapaa; vanhemmat ovat ehkä etätöissä, alle kouluikäiset lapset ovat kotona ja koululaiset ahertavat koulutöitä koulun sijaan kotoa käsin. Perheen yhteistä aikaa on yhtäkkiä huomattavasti enemmän kuin aiemmin. Sitä on ehkä monessa perheessä kaivattu, mutta poikkeusolojen jatkuessa pidempään saattaa vanhempien ideat loppua.

Tänne olemme koonneet erilaisia vinkkejä siitä, mitä kaikkea lasten kanssa voi tehdä niin sisällä kuin ulkona. Alta löydät myös vinkkejä siihen, miten yhdistää lapsiperhearjen, etätyöt ja kotikoulun!

Unicefin sivuilta löytyy tietoa, miten puhua lapsen kanssa koronaviruksesta. Löydät artikkelin täältä

Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen sivuilta löydät ajankohtaista tietoa koronaviruksesta. Sivuilta löydät myös hyviä vinkkejä arkeen, kuten ohjeita, miten pitää huolta itsestä ja läheisistä. Käy lukemassa artikkeli täältä.

Mannerheimin lastensuojeluliiton sivuilta löydät paljon vinkkejä lapsiperheen arkeen. Vinkit löydät täältä!

Kaakon äipät ja iskät ryhmässä jaetaan vertaistukea, ystävystymme, autamme ja tsemppaamme toinen toisiamme.Täällä saa keskustella, kysellä ja tietysti myös nauraa yhdessä! Tiedotamme ja jaamme kivoja ja hyödyllisiä linkkejä ja vinkkejä vanhemmuuteen. Liity ryhmään Facebookissa!

Lastensuojelun keskusliitto on julkaissut huoltajan selviytymisoppaan koronaviruskaranteeniin ja kotiopetukseen, käy tutustumassa siihen täältä! Lisäksi kannattaa tutustua hyviin vinkkeihin siitä miten säilyttää perhesopu poikkeustilan aikaan.

Neuvokas perhe sivustolta löytyy hyviä vinkkejä arkeen.

Suomen ladun sivuilta löytyy hyviä vinkkejä koko perheen yhteiseen ulkoiluun!

Lasten karanteenivinkit sivuilta löytyy jokaiselle päivälle tekemistä mm. musiikkia, jumppaa, tanssia.

Mieli Suomen Mielenterveysseuran sivuilla on paljon hyvää tietoa liittyen mielenterveyteen ihan kaikille, käy kurkkaamassa täältä!

Myös nämä vinkit löydät heidän sivuiltaan:

16 vinkkiä miten huolehtia omasta mielenterveydestä koronakriisin aikaan.

Perheliikunnan vinkkikorteista löydät hyviä vinkkejä perheliikuntaan. 

Harrasta kotona sivusto on suunnattu lapsille ja nuorille. Sivustolta löytyy ohjeita ja ideoita taiteen kokemiseen, kokeilemiseen ja harrastamiseen kotona, vapaa-ajalla tai osana opetusta. 

Ylen Pikku Kakkosen väki suosittelee katsottavaa ja koettavaa netistä. Sivustolle on koottu kattava koonti erilaisia vinkkejä, linkkejä ja tekemistä. Löydät vinkit täältä!