Taloudellista apua ja tukea Etelä-Kymenlaaksossa

 

 

KELAN TOIMEENTULOTUKI

Ensisijainen on Kelan toimeentulotuki. Kelan myöntämiskäytäntöjä on muutettu.
Hae perustoimeentulotukea verkossa. Kirjaudu asiointipalveluun verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Vaihtoehtoisesti voit täyttää ja tulostaa toimeentulotuen hakemuksen (TO1) ja postittaa sen liitteineen Kelaan.
 

AIKUISSOSIAALITYÖN TÄYDENTÄVÄ JA EHKÄISEVÄ TOIMEENTULOTUKI

Aikuissosiaalityön uusi asiakasneuvonta palvelee kaikkia kymenlaaksolaisia.
Aikuissosiaalityön asiakasneuvonta/ Kymenlaakso
p. 040 6323 012 tai 020 633 6225
Arkipäivisin (ma - pe) klo 9 -14
Uusi asiakasneuvonta helpottaa ja selkeyttää asiakkaan avun saantia, kun sosiaalihuollon ammattilaisen neuvontaa ja ohjausta saa joka arkipäivä ja samasta puhelinnumerosta.
Aikuissosiaalityössä selvitetään ja autetaan etsimään ratkaisuvaihtoehtoja asiakkaiden sosiaalisissa ja taloudellisissa ongelmissa sekä elämäntilanteiden muutoksissa ja kriiseissä. Ohjausta ja neuvontaa annetaan myös harkinnanvaraiseen toimeentulotukeen liittyvissä asioissa.
 
Täydentävän ja ehkäisevän toimeentulotuki lomake täytetään verkossa TAI vaihtoehtoisesti tulostetaan ja toimitetaan oman alueen sosiaalitoimistoon.

 

PELASTAKAA LAPSET RY:N LAHJAKORTIT

Kotka-Kymin seurakunnan diakonityölle sekä Kymsoten lasten, nuorten ja perheiden palveluihin on jaettu Pelastakaa Lapset ry:n lahjakortteja. Näitä on mahdollisuus saada lapsiperheiden sosiaalityön ja aikuissosiaalityön arvioin perusteella.
 

SEURAKUNAN DIAKONITYÖ

Kotka- Kymin seurakunta
Diakonityön vastaanotot aikavarauksella numerosta 044 752 9525 arkisin klo 11-12.
 
Avustusruuanjako parillisten viikkojen maanantaisin Karhulan seurakuntakeskuksessa (Karhulantie 33) ja torstaisin Haltijantien kerhohuoneessa (Halitijantie 1) klo.9-10.

Haminan seurakunta
Diakonien vastaanotolle on varattava aika soittamalla p. 0440 999 443 ma-ti ja to-pe klo 9-10.  Aikoja annetaan tiistaiksi klo 10-11 ja torstaiksi klo 9-11. Diakoniatyön vastaanottopaikka on Haminassa Simeon-talo, Pikkuympyräkatu 34.
EU- ja pakasteruuan jako ti klo 9-10 Simeon-talo, Pikkuympyräkatu 34.  Oma kassi mukaan!

Pyhtään seurakunta
Päivystys diakoniatoimistossa
ma ja ke klo. 9.00-10.00 aikaa varaamatta

PELASTUSARMEIJAN KOTKAN OSASTO

Pienimuotoista taloudellista apua voi tiedustella p. 044 757 7907