Avoin uusperhekahvila Kotkassa 30.8.2022 klo 17-19

 

Avoin uusperhekahvila Kotkassa 30.8.2022 klo 17-19

Kaipaatteko tukea uusperheenne arjen pyörittämiseen ja sen herättämiin tunteisiin? Vanhemmuus, isä- ja äitipuolena oleminen, lasten ja nuorten sopeutuminen, romanttinen rakkaus vs. arjen haasteet, rahahuolet, huoltajuuskiistat, Me-henki, uusparisuhde, jne, jne. Uusperheen rakennetta voi ravistella moni parisuhteen tai koko perheen ulkopuolelta nouseva haaste. Suplin vertaisryhmissä rakennetaan perustuksia perheytymiselle ja kuullaan miten muissa perheissä on ratkaistu eteen tulevat haasteet.

Uusperhe rakentuu kahden aikuisen rakkauteen. Uusperheen ulkopuolelta tulevat tekijät voivat vaikuttaa yllättävän paljon uusperheen hyvinvointiin. Alun ”fantasiavaiheen” jälkeen perheenjäsenet hakevat paikkaansa uudessa perheessä, eikä ympäristökään aina tiedä, miten suhtautua uusperheeseen. Ulkopuolisuuden tunne voi vaivata, ja äiti– ja isäpuolena olemisen tehtävät tulee ratkaista. Monet uusperheen haasteet ovat kuitenkin rakenteellisia ja ratkaistavissa. Vertaisryhmän tarkoituksena ei ole antaa valmiita vastauksia uusperheiden kaikkiin kysymyksiin, mutta useimmat kohtaamistasi haasteista ovat muille uuspareille tuttuja. Voitte saada vinkkejä ja uusia näkökulmia vertaisohjatusta työpajasta.

Uusperhetyöpajan ryhmänohjaajina toimii ryhmänohjaamiseen koulutettu, itsekin uusperheessä elävä pariskunta. Paikkoja ryhmään on rajoitetusti. Ryhmä noudattelee vertaisryhmien periaatteita sisällöltään, ja keskusteltavat asiat ovat ehdottoman luottamuksellisia. Vertaisryhmässä voi yhdessä pohtia uusperheiden selviytymiskeinoja ja kuulla, miten muut ovat kohdanneet ja käsitelleet uusperhe-elämän käänteitä. Usein jo pelkästään puhuminen ja sen tajuaminen, ettei näissäkään kysymyksissään ole yksin, on jo auttanut pariskuntia.

PAIKKA: Länsi-Kotkan kohtaamispaikka (Ututie 2)

UUSPERHEKAHVILAN AIKATAULU:  

klo 17:00 tervetuloa sanat
uusperheen atomi – alustus ja työskentely aiheesta
keskustelua uusperheteemoista
tutustumista alueelliseen ja valtakunnalliseen uusperhetoimintaan
19:00 lopetus

OHJAAJINA ryhmässä toimivat Suplin kouluttamat ja itsekin uusperheelliset vertaisohjaajat Niina, Jukka ja Saara.

Saat suurimman hyödyn tapahtumasta, kun osallistutte yhdessä kumppanisi kanssa.
Tilaisuudessa on järjestetty lastenhoito.

Tapahtuma on maksuton

ILMOITTAUTUMINEN:
https://link.webropolsurveys.com/S/05C3E582EC4BF78A
Ilmoittautuminen 23.8.2022 mennessä.

LISÄTIETOJA:  Suplin toimistolla annetaan mielellään lisätietoja tapahtuman sisällöistä. Parhaiten tavoitat Suplin työntekijät arkisin klo 9.00-16.00 välisenä aikana.
Yhteydenotot sähköpostilla:  Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

 

Yhteistyössä: Supli ja Kymenlaakson perhekeskus